Peugeot 308 SW: glazen huis

Peugeot onthult de 308 SW, die op de Autosalon in Genève zijn debuut maakt. De stationversie van de populaire 308 heeft een glasoppervlak van maar liefst 5,58 m2.

Een groot deel daarvan komt voor rekening van het glazen dak, dat maar liefst 1,68 m2 beslaat en 27% groter is dan bij de 307 SW. Niet alleen het dak werd groter, de totale lengte ten opzichte van zijn voorganger nam toe met ruim zeven centimeter tot 4,50 en de wielbasis meet nu 2,70 m.

We wisten al grotendeels hoe de 308 SW eruit zou komen te zien, met dank aan het studiemodel dat op de IAA in Frankfurt stond. Hij is naar wens uit te rusten met drie zitrijen, waarbij de achterste twee geheel te verwijderen zijn voor een optimaal laadvolume van 2149 liter. Met alleen de voorste twee rijen omhoog gaat er 647 liter in. Een leuke gadget in de kofferbak is de uitneembare zaklamp, een geintje dat we ook al zagen in de Citroen C4 Picasso.

Het motorenaanbod is weinig verassend, maar daarom niet minder interessant. Het benzinegamma start met de 1.4 VTI met 95 pk en eindigt met de 1.6 THP met 175 pk, die in een later stadium komt. Qua diesels is er de keuze uit drie varianten van 90 tot 136 pk. Goed nieuws is de komst van een geheel nieuwe zesversnellingsbak.

De ruimtelijke 308 debuteert op de Autosalon van Genève op 4 maart en staat niet lang daarna in de Nederlandse showrooms.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *