Peugeot 308 SW met 14 procent bijtelling in 2014

Hij wordt pas over enkele weken onthuld, maar Peugeot meldt nu alvast dat de 308 SW net als de hatchback met 14 procent bijtelling is te verkrijgen volgend jaar.

Nee, foto’s zijn er nog niet. Maar bestellen, dat kan wel alvast. Peugeot is er vroeg bij met de verkoopinformatie van de 308 SW. Niet zo vreemd, want de stationwagon profiteert net als de hatchback van 14 procent bijtelling. Bestellen kan vanaf nu, de vanafprijs van de 308 SW 1.6 BlueHDi bedraagt 24.050 euro.

De 1.6 dieselmotor stoot 85 g/km CO2 uit. Peugeot heeft dit mooie cijfer bereikt door de HDi-motor van een speciale katalysator te voorzien. Deze zet schadelijke stikstofoxiden om in stikstof en zuurstof. Daarvoor is wel het additief AdBlue nodig, dat een natuurlijk chemische reactie veroorzaakt waardoor de schadelijke stoffen gedeeltelijk ‘verdwijnen’.

Peugeot maakt nu alvast de prijzen van de zakelijke versies Blue Lease en Blue Lease Executive bekend. Die eerste zit al goed in de spullen, zo zijn airconditioning, navigatiesysteem, radio/cd/mp3-speler en cruise control standaard. De Executive-uitvoering kost 26.350 euro en voegt onder andere climate control, lichtmetalen wielen en een panoramadak aan de uitrusting toe.

De levering van de SW met 14 procent bijtelling start in mei, de hatchback is vanaf maart al met het gunstige bijtellingstarief te rijden.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *