Peugeot 308CC in de startblokken

In april komt de Peugeot 308CC op de markt. Tijd om de coupé-cabriolet van naderbij te bekijken.

In vergelijking met de 307CC is de Peugeot 308CC enkele centimeters langer en breder. Omdat de wielbasis gelijk is gebleven, is er iets meer overhang voor en achter. De toegenomen breedte uit zich niet alleen in een grotere spoorbreedte, maar ook in een bredere carrosserie – meer beenruimte dus. De vorm van de voorstoelen is zodanig aangepast dat ook de passagiers achterin meer ruimte hebben.

Daarnaast kan de grotere carrosserrie bij frontale botsingen of bij aanrijdingen van opzij de botsenergie beter opvangen. De 308CC heeft uitklapbare roll-bars, om in geval van een koprol razendsnel en samen met de speciaal verstevigde voorstijlen een beschermende kooi te vormen. De voorstoelen zijn niet alleen voorzien van een zijairbag maar ook van een laterale hoofdairbag. Dat is een Peugeot-innovatie om de inzittenden te beschermen, ongeacht de stand van de stoel. In de EuroNCAP-test behaalde de 308CC vijf sterren voor de bescherming van volwassenen inzittenden.

Peugeot heeft het gebruiksgemak speciaal toegesneden op de open versie. Er zijn verwarmbare voorstoelen, een windscherm, het Airwave-systeem wat de nek met warme lucht vooziet, plus een intelligente airco die zich aanpast zodra er met het dak open gereden wordt. De opbergvakjes in de auto zijn automatisch te vergrendelen met de afstandsbediening. Verder is de Peugeot 308CC uitgevoerd met centrale raambediening, led-lampjes in de buitenspiegels en keuze uit super- en selectieve ontgrendeling. Wordt er gekozen voor elektrisch verstelbare voorstoelen, dan komt de auto met een instapfunctie voor achterin.

De 308CC heeft een laag profiel en brede heupen. De rode achterlichten zijn aangevuld met led’s. Binnenin zijn robuuste handgrepen te vinden, een sportief stuurwiel en een console dat is uitgevoerd in pianolak. Een beetje voor elk wat wils dus. De coupé kan in 20 seconden worden omgetoverd in een cabriolet. Het automatische in- en uitklappen van het dak is te volgen op een display. Met open dak biedt hij 266 liter bagageruimte, met gesloten dak 465 liter. De 308CC komt in april beschikbaar in een sportieve en een ‘haute couture’-uitvoering. Prijzen zijn nog niet bekend.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *