Peugeot 407 Coupé verdwijnt in Nederland

Peugeot Nederland haalt de 407 Coupé uit het leveringsgamma wegens gebrek aan succes. Daarmee komt er plotseling een vroegtijdig einde aan de levenscyclus van de coupé in Nederland.

De Peugeot 407 Coupé is binnenkort niet meer verkrijgbaar in ons land, de importeur haalt het model vroegtijdig uit de showrooms. De auto heeft nooit het succes van zijn fraaie voorganger – de 406 Coupé – geëvenaard en moet daarom het veld ruimen. De 407 Coupé was slechts drie en een half jaar leverbaar in ons land.

Peugeot verplaatst binnenkort de productie van de coupé naar een andere fabriek, waardoor de productie over een periode van vijf maanden wordt onderbroken. “Het aanbod na de verhuizing zal worden beperkt, waardoor er hier geen marktconform motorenaanbod kan worden geleverd,” aldus Peugeot Nederland in een verklaring. Waarschijnlijk heeft het merk genoeg auto’s op voorraad staan om een paar maanden door te komen in de huidige marktsituatie.

Peugeot Nederland wacht de hervatting van de productie niet af en haalt het model hier van de markt. Volgend jaar introduceert het merk de 408, waarvan waarschijnlijk ook weer een coupé-variant komt. Peugeot doet er goed aan om dan designhuis Pininfarina in te huren. De Italianen tekenden destijds de zeer fraaie 406 Coupé. Het is zijn opvolger, die door Peugeot zelf werd ontworpen, nooit gelukt om uit de schaduw van dat model te komen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *