Peugeot 408: alleen voor China

Peugeot heeft in Peking de 408 onthuld. Dat is niet de opvolger van de 407 maar een sedan die voor de Chinese markt is bedoeld en daar de 307 sedan opvolgt.

Peugeot onthult voor de Chinese markt de 408. Dat is een 4,68 meter lange sedan die in het voor China zeer belangrijke M1-segment valt. In dat land is 45 procent van alle verkochte auto’s een middenklasse sedan. Peugeot wil komend jaar dertig procent meer auto’s verkopen in China met de komst van de 408.

De 408 volgt de 307 sedan op en zou je het model kunnen zien als een uitgerekte 308 sedan. Toch heeft de auto een geheel nieuw ontwerp gekregen. Het dashboard komt wel uit de 308. In Europa krijgt de opvolger van de 407 de naam 508. Dit model zal groter, luxer en moderner zijn dan z’n Chinese broertje en wordt nog dit jaar onthuld.

Peugeot is sinds vijf jaar actief op de Chinese markt en maakte in 2009 een belangrijke groei door. De verkopen van het Franse merk stegen met 44 procent op ’s werelds grootste automarkt. De Fransen hebben een joint venture met de Chinese autobouwer Dong Feng voor de productie en verkoop van Peugeots en Citroëns in het land.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *