Peugeot 408 gespot in fabriekshal

De Peugeot 408 komt pas volgend jaar maar nu al circuleren de eerste beelden over het internet. Een fabrieksmedewerker kon het niet laten om met zijn mobieltje alvast wat foto’s te schieten van het nieuwe model.

Op de foto’s is te zien dat Peugeot het uiterlijk van de 408 al klaar heeft. Een brutale medewerker maakte foto’s van de middenklasser en zette ze op een Frans Peugeot-forum, waarmee hij ook meteen zijn baan op het spel zet. De foto’s zijn gemaakt met een minicameraatje of mobiele telefoon dus heel scherp zijn ze helaas niet.

De 407-opvolger komt pas volgend jaar aangezien de huidige net een bescheiden facelift achter de rug heeft en nog even meegaat. De vormgeving van de 408 zal niet wezenlijk anders zijn. Het lijkt erop dat de auto iets meer een coupévorm heeft, het kontje is net als bij de 407 vrij kort.

De grote muil blijft en krijgt weer horizontale spijlen. Welke motoren de nieuwe Peugeot krijgt weten we nog niet, maar reken op compacte turbo’s, de nieuwe twinturbo diesel zien we ook terug. Peugeot voert dit jaar nog vele testen uit met de 408, de komende maanden gaan diverse testexemplaren de weg op.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *