Peugeot 508 RXH: met de H van hybride

Peugeot onthult de 508 RXH. Deze opgeruigde uitvoering van de 508 is voorzien van Peugeots Hybrid4-systeem. Dat betekent: hybride-techniek én vierwielaandrijving.

De succesvolle Peugeot 508 krijgt een nieuw familielid: de RXH, waarbij de H inderdaad staat voor hybride. De SW heeft de hybridetechniek aan boord die we kennen uit de 3008 Hybrid4. Net als in dat model produceert de aandrijflijn een maximaal vermogen van 200 pk, het koppel bedraagt 450 Nm.

De RXH kan over kleine afstanden geheel elektrisch rijden. De CO2-uitstoot van de stoere 508 bedraagt slechts 109 g/km, goed voor 20 procent bijtelling in ons land. De dieselmotor heeft dankzij de hulp van de elektromotor genoeg aan 4,2 liter brandstof per 100 kilometer (1 op 23,8). Een ander voordeel is dat de 508 dankzij Hybrid4 beschikt over vierwielaandrijving, omdat de elektromotoren de achterwielen aandrijven.

De 508 RXH is hoger en breder dan een standaard SW, dankzij de grotere bodemspeling en de dikke wielkastranden. De auto onderscheidt zich verder met zwarte dorpelranden, een afwijkende grille en opvallende LED-dagrijverlichting. Speciaal voor de RXH biedt Peugeot nieuwe kleuren en een luxere interieuraankleding aan.

Om duidelijk te maken dat de 508 RXH hoger gepositioneerd staat dan de andere 508-modellen (in dit geval letterlijk en figuurlijk) is de standaarduitrusting omvangrijk. Onder andere een keyless go-systeem, elektrisch bedienbare voorstoelen, een head-up display, 18 inch lichmetalen wielen, een panoramadak en een navigatiesysteem zijn standaard. Op de autoshow van Frankfurt in september debuteert de 508 RXH, in het voorjaar van 2012 staat ‘ie in de showroom. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *