Peugeot 508 SW: veel meer stijl, iets minder ruimte

Na de opvallende 508 Berline onthult Peugeot nu de net zo opvallende 508 SW. De stationwagon heeft aanzienlijk meer stijl en iets minder ruimte dan het uitgaande model.

Peugeot trekt de ontwerpstijl van de nieuwe 508 door naar de SW-uitvoering. De ruime versie heeft bijvoorbeeld dezelfde opvallende achterlichten. Door de dakrails is de stationwagon iets hoger dan de hatchback, maar nog altijd 6 centimeter lager dan het uitgaande model. Daarmee heeft de auto een sportief profiel, Peugeot spreekt in het persbericht zelfs van een shooting brake.

Onder het afdekzeil van de 508 SW gaat 520 liter bagageruimte schuil. Dat is 40 liter minder dan de uitgaande 508 SW kan vervoeren, maar er blijft genoeg laadruimte over. De achterbank kan met hendels in de kofferbak in twee delen worden neergeklapt, dan ontstaat er 1.780 liter ruimte met een nagenoeg vlakke laadvloer. Door de grote klep is de tildrempel ten opzichte van de Berline 6 centimeter lager. Een ander voordeel: de langere daklijn zorgt voor 4 centimeter meer hoofdruimte achterin.

De SW heeft uiteraard dezelfde nieuwe snufjes als de Berline, zoals de digitale cockpit, diverse actieve rijhulpsystemen, night vision en een draadloze telefoonlader. Ook het motoraanbod is hetzelfde: 1.6 PureTech benzinemotoren met 180 en 225 pk en 1.5 en 2.0 BlueHDi diesels met vermogens van 130 tot 180 pk.

De 508 wordt gepresenteerd op de autosalon van Parijs in oktober en komt in januari 2019 naar Nederland. De prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op zo’n 1.500 extra ten opzichte van de 508 Berline. Die is er vanaf 38.590 euro.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *