‘Peugeot 6008 premium-SUV op komst’

Peugeot werkt aan een SUV cross-over die met Duitse premiummerken moet gaan concurreren. Een conceptcar wordt volgend jaar april verwacht op de Beijing-autoshow. 

Het Franse merk Peugeot ontwikkelt een grote SUV die moet gaan concurreren met de Audi Q5 en de BMW X3. Het model, voorlopig ‘6008’ genoemd, moet eraan bijdragen dat Peugeot een merk wordt dat hoger in de markt komt te staan, een ‘premiummerk’ zo men wilt. Dat vertelt Peugeot-topman Maxime Picat aan het Britse tijdschrift Auto Express

De Peugeot 6008 zal de broer zijn van de Citroën Wild Rubis. Daarom komt ‘ie niet op het nieuwe, lichtgewicht EMP2-platform te staan maar op de bodemplaat van de 508. Picat laat weten dat de Peugeot designkenmerken van de modellen 2008 en 308 krijgt, zoals de lichtunits voor en achter. Om de zevenpersoons cross-over een echte rivaal voor de Duitse modellen te maken komt er een fraai interieur in de 6008. 

Peugeot is er nog niet over uit welke aandrijflijn de auto moet krijgen. De CEO: “In Europa heeft 80 procent van de SUV’s tweewielaandrijving maar wij hebben 4WD-functionaliteit met onze Hybrid4-technologie.” Het antwoord op die vraag krijgen we volgend jaar dan wel te horen. In Europa zal de Peugeot 6008 in ieder geval niet arriveren vóór 2016. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *