Peugeot: alleen kleine modellen volledig elektrisch

Peugeot gaat voorlopig geen grote modellen met volledig elektrische aandrijving ontwikkelen. Het merk gelooft dat plug-in hybridetechniek een betere oplossing is voor auto’s in de hogere segmenten.

Kleine modellen? Ja. Grote modellen? Nee. Peugeot vaart zijn eigen koers als het over elektrisch aangedreven auto’s gaat. “Ik sluit niet uit dat het ooit nog gaat gebeuren, maar op dit moment zien we batterij-elektrische aandrijving niet als oplossing voor onze grotere modellen”, aldus productmanager Frank de Vos van Peugeot Nederland. 

Het merk zet in de hogere segmenten in op plug-in hybridetechniek. De 508 wordt de eerste stekkerhybride van het merk en komt in 2020 op de markt. Ook de volgende generatie 308 krijgt een brandstof-elektrische aandrijflijn. Het merk maakte onlangs al bekend dat van de nieuwe nieuwe generatie compacte modellen wél volledig elektrische versies komen.

En hoe zit het dan met mild-hybrid-techniek? Veel merken zetten daar nu op in, omdat het een relatief goedkope manier is om bestaande brandstofmotoren schoner en zuiniger te maken. “Bij Peugeot zijn we op dit moment niet bezig met mild hybrid. Onze nieuwe brandstofmotoren zijn al heel erg schoon zonder hybridetechniek.”

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *