Peugeot e-Expert snel te bestellen [Update]

In juni is de Peugeot e-Expert te bestellen. De middelgrote, elektrische bedrijfswagen verschijnt in drie lengtevarianten, drie versies, vier uitrustingsniveaus en met twee accupakketten. 

Peugeot presenteert de elektrische variant van de middelgrote bestelwagen Expert. De orderboeken van deze e-Expert openen volgende maand, de levering gaat van start na de zomer. Prijzen zijn nog niet bekend. Wat we wel weten zijn de mogelijkheden – en die zijn er volop. 

Varianten

Zo zijn er drie lengtevarianten: Compact (4,60 meter), Standard (4,95 m) en Long (5,30 m). Alle zijn te bestellen met een accu van 50 kWh, goed voor een (theoretische) actieradius van 230 km. De Standard en Long kun je ook krijgen met 75 kWh-batterij, die een bereik van 330 km hebben. Daarnaast zal de e-Expert leverbaar zijn als (al dan niet verlengde) Combi met vijf of zes zitplaatsen, en als Plancher cabine voor een opbouw op maat.  

Laden is eveneens als een keuzemenu. Het kan via een standaard (16A) stopcontact, met de standaard driefase lader aan een 11 kW-wallbox of publieke laadpaal, of via een DC-snellader. Bij een 100 kW-snellader wordt de elektrische Expert voor 80 procent opgeladen binnen een tijdsbestek van 30 minuten (50 kWh) of 45 minuten (75 kWh-accupack). 

Uitrusting en prestaties

Het instrumentenpaneel en centrale touchscreen geven zaken als de actuele actieradius en het stroomverbruik weer. Behalve normaal remmen kun je gebruikmaken van versterkt remmen, waarbij energie teruggewonnen wordt om de accu bij te laden. Ook is het bereik te beïnvloeden met de beschikbare rijmodi. In de e-Expert zit een elektrische parkeerrem. De automatische transmissie bedien je met een keuzeschakelaar. 

Het batterijpakket ligt onder de vloer en neemt dus geen laadruimte in beslag. Het maximale laadvermogen ligt op 1.200 kg, het uiterste geremde trekgewicht op 1.000 kg. De elektromotor kan tot 100 kW (ofwel 136 pk) genereren, het koppel van 260 Nm is direct bij starten beschikbaar. 

Je kunt de Peugeot e-Expert straks in vier uitrustingsniveaus bestellen: de Pro, de rijkere Premium, de robuuste Asphalt en voor stedelijk gebruik de Urban. Er zijn volop (optionele) veiligheids- en rijhulpsystemen beschikbaar, waaronder een 180 graden camera op de achterklep en handsfree schuifdeuren aan de zijkant. Een Moduwork-driezitsbank is eveneens te verkrijgen. Prijzen volgen snel. 

Update

De tekst over opladen is aangepast n.a.v. een rectificatie van Peugeot.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *