Peugeot e-Traveller voor elektrisch personenvervoer

De Peugeot e-Traveller is gericht op personenvervoer, bijvoorbeeld als taxi, bedrijfsvervoer of voor een uitgebreid gezin. De nieuwkomer is alleen te verkrijgen met elektrische aandrijflijn, waarvan die met 75 kWh een actieradius tot 330 km heeft.

Peugeot introduceert in de tweede helft van dit jaar een elektrische Traveller. Niet als bestelbus maar in personenuitvoering. Afhankelijk van de uitvoering passen er vijf tot negen inzittenden in, plus bagage. Door de tweede of derde zitrij te verwijderen kun je een beperkter aantal personen vervoeren maar veel meer spullen, tot wel 4.900 liter. Handig aan de e-Traveller zijn de automatisch te bedienen zij-schuifdeuren. 

Er zijn drie lengtevarianten: de Compact van 4,609 meter lang, de Standaard is 4,959 meter lang en de Long meet 5,306 meter. Deze zijn te bestellen als Shuttle (voor professioneel vervoer) of Combi (zakelijk/privé). Het trekgewicht is 1.000 kg.

Er zijn twee motoriseringen, beide volledig elektrisch. Met een accupakket van 50 kWh capaciteit heb je – volgens de (theoretische) WLTP-gegevens – maximaal 230 km bereik, kies je voor de 75 kWh-batterij dan kom je tot 330 km ver. Het vermogen ligt op 100 kW (136 pk), de trekkracht op 260 Nm. Je kunt maximaal 130 km/u rijden. De e-Toggle-automaat is met knoppen te bedienen.

Standaard krijg je van Peugeot een éénfase-oplaadsysteem van 7,4 kW, optioneel kun je een 11,0 kW driefase-lader bijbestellen. De Peugeot e-Traveller kan worden opgeladen aan een wallbox, standaard stopcontact en aan publieke laadpunten, inclusief snelladers tot 100 kW. Peugeot biedt 8 jaar garantie op het accupack. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *