Peugeot en Citroën gaan échte verbruikscijfers publiceren

Peugeot en Citroën communiceren vanaf het voorjaar van 2016 realistische CO2- en verbruikscijfers bij hun modellen. De twee merken willen hiermee alle verwarring rondom verbruiksmethodes wegnemen.

Peugeot en Citroën, beide onderdeel van het Franse autoconcern PSA, gaan vanaf het voorjaar van 2016 échte CO2- en verbruikscijfers opgeven bij hun bestverkochte modellen. De twee merken willen open kaart spelen over het praktijkverbruik van hun modellen.

PSA roept voor de bepaling van deze ‘praktijkcijfers’ de hulp in van een onafhankelijk bureau. Op dit moment wordt de meetmethode bepaald, waarna de modellen worden getest. De Franse autofabrikant loopt hiermee vooruit op de introductie van een nieuwe, internationale meetmehode. Die wordt waarschijnlijk in 2017 ingevoerd en zal een realistischer beeld geven van het verbruik dan de nu gebruikte NEDC-test.

Peugeot en Citroën benadrukken bij de aankondiging van het nieuws nog maar eens dat al hun dieselauto’s eerlijke software aan boord hebben. De twee merken willen duidelijkheid geven, om alle schijn van een dieselschandaal – zoals bij concurrent Volkswagen – weg te nemen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *