Peugeot en Citroën werken aan nieuwe generatie elektrische auto’s

Peugeot en Citroën zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuwe generatie elektrische modellen. Die moeten goedkoper zijn dan de huidige iOn en C-Zero en een groter rijbereik hebben.

PSA Peugeot Citroën werkt aan een nieuwe generatie elektrische auto’s. Dit keer worden de modellen in eigen huis ontwikkeld. De huidige Peugeot iOn en Citroën C-zero (foto’s) zijn gebaseerd op de Mitsubishi iMiEV, maar de Franse autobouwer pakt het bij de nieuwe generatie anders aan.

De twee modellen (een voor Citroën en een voor Peugeot) komen op een nieuw platform te staan, dat de basis zal bieden voor alle compacte auto’s van het bedrijf. Speerpunten bij de ontwikkeling zijn dat de nieuwe auto’s goedkoper worden dan nu en een veel betere elektrische range hebben. Ook moeten de prestaties beter zijn. De nieuwe modellen komen in 2020 op de markt.

Plug-in hybrides

PSA werkt ook aan plug-in hybridetechniek. De eerste plug-in-modellen moeten in 2019 verkrijgbaar zijn. De Franse autobouwer gaat de techniek alleen toepassen op middelgrote modellen als de Peugeot 508 en de Citroën C5. Als basis zal een benzinemotor worden gebruikt, een diesel plug-in hybride staat voorlopig niet in de planning.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *