Peugeot EX1 Concept belooft wat

Het merk Peugeot viert het 200-jarig bestaan op de Autosalon van Parijs. Het neemt zelf een verrassing mee: de EX1 conceptcar. De eerste informatie en teasers beloven wat moois.

Naast de Peugeot 3008 Hybrid4, de 508 sedan en 508 stationwagon zal nóg een auto van het Franse merk de autobeurs van Parijs sieren. Het gaat om een conceptcar die volgens de media EX1 heet. De Peugeot EX1 Concept is slechts een studiemodel, er zijn geen productieplannen.

Pas een week voordat de salon begint zal Peugeot foto’s vrijgeven van de EX1. Nu moeten we het doen met drie teaser-afbeeldingen van het interieur. Voor zover we er iets uit kunnen opmaken gaat het om een futurisch vormgegeven dashboard met high-tech features. Zo zou het stuurwiel vervangen zijn door een joystick – iets wat ook al in de Peugeot BB1 Concept te zien was.

Was de BB1 nog een stadsautootje, nu schijnt het te gaan om een zeer efficiënte sportauto met milieuvriendelijke aandrijving – lees: elektrisch of hybride. De boodschap van de EX1 is om het Peugeot-potentieel na 200 jaar ervaring te laten zien. Tegelijkertijd wil het Franse merk sterke emoties oproepen met de conceptcar. Dat belooft wat.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *