Peugeot EX1: wel in Parijs, niet op de show

‘Avenue Peugeot’ staat er op de gevel van het prestigieuze pand van Peugeot aan de Champs Elysée. Dat is de plaats waar de spectaculaire EX1 is te bewonderen.

Peugeot heeft naast de grote primeurs op de autosalon nóg een leuk nieuwtje. De EX1 is ontworpen ter ere van het tweehonderdjarig bestaan van het merk. Omdat Peugeot niet wil dat deze elektrische sportauto de aandacht al te veel afleidt van de andere primeurs staat de conceptcar niet op de beursvloer. Gelukkig kunnen we de EX1 al voor de start van de autosalon bewonderen.

Wij spraken met de verantwoordelijke ontwerper, Gilles Vidal. Hij vertelt ons dat de EX1 is opgebouwd uit twee designthema’s. Het voorste deel van de auto laat elementen van het toekomstige design van Peugeot zien terwijl aan de achterkant de techniek voorrang kreeg boven design. De tweekleurige lakkleur onderstreept dat. Aan de achterkant kijk je op de techniek van de auto maar ook de voorzijde biedt een blik op het onderhuidse. De grille is geheel open en moet de accu’s van koelwind voorzien.

Bijzonder is ook de constructie van de portieren. De zijkant van de auto scharniert naar voren toe open. Aan het portier zit ook de stoel vast. Het sluiten gaat wat lastig maar de EX1 is dan ook een conceptcar dus dat is van ondergeschikt belang. Vidal heeft bij het ontwerpen van de auto de vrije hand gekregen nadat het idee voor de elektrische sportauto was ontstaan. De komende maanden gaat Peugeot demonstraties over de hele wereld geven met de EX1.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *