Peugeot Exalt Concept nu als hatchbak

Peugeot geeft een voorschotje op de volgende maand te onthullen conceptcar. Het toont alvast een stukje van de Peugeot Exalt hatchback. Die heeft een innovatief openingssysteem voor de achterklep.

Op de autoshow van Parijs, begin oktober, haalt Peugeot het doek af van de Peugeot Exalt ‘nieuwe stijl’. Dit keer gaat het om een hatchback die voortborduurt op de eerder geshowde Exalt sedan en diens voorloper, de Onyx Concept

Het merk uit Frankrijk geeft alvast een voorschotje in de vorm van een teaser. We zien het belangrijkste deel van de buitenkant: de achterklep. Die biedt maximale openingsruimte door gebruik van een zogenaamde pantograaf. Dat is een in- en uitklapbaar mechaniek zoals we dat kennen als het stroomleverende onderdeel tussen een trein en de stroomleiding erboven.

De pantograaf zorgt er tegelijk voor dat binnenin de auto meer ruimte beschikbaar komt. Voor bagage biedt de nieuwe Exalt bovendien plek onder de kofferbakvloer. Daarin neemt de vijfdeurs Exalt de opvouwbare Peugeot HYbrid-kick scooter mee. Dat is dan gelijk een hint naar het feit dat Peugeot geïntegreerde oplossingen wil leveren voor hedendaagse mobiliteit. 

Een ander aspect dat het merk wil tonen met de conceptcar is ecologische duurzaamheid. Dat wordt bereikt met het aerodynamische exterieur (inclusief de lage weerstand van de ‘haaienhuid’ achteraan), de HYbrid4-aandrijflijn met terugwinning van (rem)energie en het interieur met natuurlijke en milieuvriendelijke materialen (hout, wol, krantenpapier). Aan de motorisering is niets gewijzigd ten opzichte van de Exalt sedan. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *