Peugeot Exalt Concept: sportsedan met haaienhuid

Peugeot wil de zintuigen opnieuw prikkelen met een fraai ogende concept car. Na de Onyx uit 2012 is dit de Exalt Concept.

Peugeot onthult op de aanstaande autoshow van Peking de Exalt Concept. We krijgen nu alvast de eerste foto te zien, later deze week volgt meer beeld en aanvullende informatie. Volgens het merk straalt de auto uit alsof hij gesmeed is uit een stuk metaal. De textuur van de carrosserie is bijzonder en geïnspireerd op de huid van een haai. Net als de 308 R Concept die Peugeot vorig jaar liet zien is het achterste gedeelte van de auto in rood uitgevoerd.

In het interieur, waarvan we dus donderdag de eerste foto’s te zien krijgen, heeft Peugeot een mix van wolachtige stoffen, oudgemaakt leder, écht staal en zwarte elementen aangebracht. De digitale cockpit is verlicht met blacklight.

Bij een sportsedan past een potente aandrijflijn. Peugeot stopt zijn Hybrid4-techniek in de Exalt en koppelt het hybridesysteem dit keer aan een benzinemotor. De combinatie is goed voor 340 pk. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *