Peugeot focust op middensegmenten

Peugeot gaat zich in de toekomst focussen op de middensegmenten. Dat betekent dat er heel wat modellen gaan verdwijnen.

Peugeot wil in de toekomst vooral modellen in de middensegmenten brengen: B, C en D. Dus: 208, 308 en 508, plus afgeleiden daarvan. Het is het gevolg van een koerswijziging van moederbedrijf PSA, dat met het merk Peugeot iets hoger in de markt wil opereren. De prijzen moeten op het niveau van Volkswagen liggen, de kwaliteitsbeleving ook.

Peugeot gaat zich beperken tot het bouwen van modellen in de belangrijkste segmenten, aldus insiders tegen Automotive News. Dat betekent dat er geen opvolger komt voor de stadsauto 108, dat segment wordt aan zustermerk Citroën overgelaten. Ook de 807 MPV krijgt geen opvolger, net als de 207 CC en 308 CC cabriomodellen. Over opvolging van de middensegment SUV’s en MPV’s (de 3008, 4008 en 5008) wordt nog nagedacht. Waarschijnlijk worden ze opgevolgd door één cross-overmodel.

Peugeot zal in de toekomst geen auto’s meer bouwen die rechtstreeks concurreren met een model van Citroën. Het zustermerk gaat zich focussen op onderscheidende, betaalbare auto’s als de nieuwe C4 Cactus. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *