Peugeot Fractal Concept: de nieuwe manier van bedienen

Peugeot onthult later deze maand op de IAA in Frankfurt de Fractal Concept. Alles in deze auto draait om de bediening, die wordt vereenvoudigd met gerichte geluidssignalen.

Peugeot neemt een bijzondere concept car mee naar IAA in Frankfurt over twee weken. De Fractal Concept is een elektrisch aangedreven ‘stadscoupé’, waarvan het dak afneembaar is. In de auto draait alles om de volgende generatie van Peugeots i-Cockpit, die de bediening van de functies in de auto intuïtiever moet maken.

De Fractal Concept heeft een 9.1.2 geluidssysteem, met basluidsprekers die in de leuningen van de stoelen zijn verwerkt. De auto geeft gerichte geluidsignalen, zodat de bestuurder intuïtiever kan handelen. De aanwijzing van het navigatiesysteem is bijvoorbeeld aan de linkerkant sterker te horen als de auto naar links moet afslaan.

De Fractal heeft een holografisch display bij de voorruit, dat naar eigen inzicht is in te delen. Op de middentunnel – en dus niet in de middenconsole – is een touchscreen aangebracht dat de meeste knoppen vervangt. Net als in de 208 en 308 lees je de tellers af over het stuur heen.

De concept car heeft twee elektromotoren, die allebei 102 pk leveren. Een van de motoren zit op de vooras, de ander op de achteras. De auto kan inductief laden, door bovenop een daarvoor geschikte plaat te parkeren. Andere bijzonderheden zijn de instelbare rijhoogte, die varieert van 7 tot 11 centimeter, en het feit dat 80 procent van de dashboardoppervlaktes is gemaakt met een 3d-printer.
  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *