Peugeot gooit gamma om

Peugeot voert deze maand flink wat gammawijzigingen in. Zo wordt de 1007-reeks ingekrimpt en krijgt het leveringsprogramma van de 407 een compleet andere opbouw. Bovendien vervalt de 110 pk sterke 1,6-liter 16V benzinemotor van de Peugeot 206.

De 1007 is voortaan nog leverbaar in twee uitrustingsniveaus: Urban en Sporty. Het niveau Gentry vervalt. Ter compensatie daarvan is de uitrusting van de Sporty aangepast. De aluminium accenten in het interieur en lichtmetalen velgen zijn niet langer standaard, maar kunnen nog wel worden bijbesteld. Op motorisch gebied valt er ook minder te kiezen, want de 1,4-liter 16V ET3 is uit productie. De 75 pk sterke 1.4 en 110 pk sterke 1.6-16V blijven over, evenals de 1.4 en 1.6 dieselmotoren.

In verband met de komst van de nieuwe 308 in september wordt ook het leveringsgamma van de Peugeot 307 gereduceerd. Het betreft alleen de driedeurs en vijfdeurs uitvoeringen. Het programma van de SW, Break en CC blijft vooralsnog ongewijzigd. Bij de Peugeot 207 wordt de XT-versie vervangen door de vijfdeurs XS, compleet met het interieur van de voormalige XT, inclusief het gewilde velours en de armsteunen op de voorstoelen.

Het gamma van de Peugeot 407 verandert ingrijpend. Het nieuwe gamma start met de SR vanaf 25.990 euro, te vergelijken met de voormalige XR. De 407 ST vormt de kern van het gamma. Het vervangt de XR Pack en kent dezelfde uitrusting die deze uitvoering voor het gamma in oktober 2006 werd omgegooid. Voor zowel de SR als ST is een Business Pack beschikbaar, met zaken als navigatie en Bluetooth carkit. De top van het gamma wordt gevormd door de GT, die van vrijwel alle gemakken is voorzien, zoals lichtmetalen velgen, elektrisch bedienbare voorstoelen, parkeerhulp en een multifunctioneel kleurenscherm. De 407 Coupé kent voortaan bovendien een extra dieselvariant. Naast de 2.7 V6 HDiF is voortaan ook de 2.0 HDiF met 136 pk beschikbaar.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *