Peugeot: ‘GTI is dood’

Peugeot draagt de iconische letters GTI ten grave. Het merk ziet meer toekomst in coupé-modellen dan in sportieve hatchbacks.

Er komt nooit meer een Peugeot met GTI-badge op de markt. Dat heeft marketingmanager Christian Stein tegen het Britse tijdschrift Autocar gezegd. “Voor ons is de GTI dood”, aldus Stein. Hij begrijpt dat de drie letters veel betekenen voor de fans maar geeft aan dat het ‘tijd is om door te gaan’.

Peugeot maakte in het verleden iconische modellen als de 205 GTI en 309 GTI. Met de komst van de 207 liet Peugeot de naam GTI al vallen. In diverse andere landen maakt de 207 GTI wel onderdeel uit van het assortiment. Veel mensen associëren de letters GTI met Volkswagen waardoor de toegevoegde waarde voor Peugeot kleiner is.

In de nieuwe strategie van Peugeot is er geen plaats meer voor snelle hatchbacks. Het merk ziet meer in sportieve coupés als de RCZ, die volgend jaar op de markt komt. Peugeot bekijkt op dit moment de mogelijkheden voor een compacte coupé op basis van de 207 maar deze lijkt wat moeilijk te plaatsen naast de 207 CC.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *