Peugeot HX1 breidt gamma naar boven uit

Peugeot wil het gamma naar boven toe uitbreiden. Daarom staan op de IAA-autoshow in Frankfurt twee modellen centraal: de eerder voorgestelde 508 RXH en de conceptcar HX1.

Gisteren kondigden we de Peugeot HX1 al aan, nu geeft Peugeot meer informatie vrij over de conceptcar. De grote MPV heeft vier zitplaatsen, maar deze kunnen uitgebreid worden door een extra rij zittingen tussen de voor- en achterstoelen te plaatsen. De Peugeot-slogan ‘Motion & Emotion’ heeft in de HX1 speciale betekenis. Voorin, het ‘emotion’ gedeelte, is alles ingericht op maximale rijsensatie. Het instrumentarium en overige interieur is modern maar geraffineerd vormgegeven maar vooral zo ontworpen dat direct duidelijk moet zijn waar alles voor dient.

De passagiers achterin – het ‘motion’ deel – genieten van ruimte, comfort en ‘toegevoegde waarde’. Behalve eigen bedieningsknoppen op de middenarmsteun hebben zij toegang tot een minibar en koffiemachine. Naast ‘Motion & Emotion’ speelt ook het thema ‘metamorfose’ een rol. De HX1 kan ‘zichzelf’ aanpassen, aan de omgeving, de omstandigheden en de mensen die erin zitten. In het interieur zie je dat bijvoorbeeld aan het stuurwiel, dat voor gemakkelijk in- en uitstappen elektrisch naar voor en achter verplaatst kan worden.

Andere voorbeelden van metamorfose vind je aan de buitenzijde. De spaken van de wielen, in turbinevorm, kunnen sluiten om een aerodynamisch, gesloten vlak te vormen. Een spoiler en zijskirts treden in werking bij een snelheid boven de 100 km/u. De grote conceptcar heeft hierdoor een weerstandscoëfficient van slechts 0,28. Minstens zo opvallend zijn de vier deuren. Als halve scharen openen ze in tegengestelde richting, voor maximale toegankelijkheid. De HX1 is 4,95 meter lang, 1,99 meter breed en 1,37 meter hoog.

De aandrijflijn is de inmiddels bekende Hybrid4 van Peugeot: een 6-traps versnellingsbak, een 2.2 dieselmotor voorin en een 70 kW elektromotor bij de achteras. De motoren zijn samen goed voor een vermogen van 299 pk. Ze kunnen geheel elektrisch rijden (tot 30 km) of samen vierwielaandrijving vormen. Nieuw is het plug-in karakter van de Hybrid4, die nu dus opgeladen kan worden aan een normaal stopcontact. Het gemiddelde verbruik van deze grote auto ligt op 3,2 l/100 km – slechts 1 op 31,3 – en de CO2-uitstoot op 83 g/km.

Peugeot heeft nog niet bekendgemaakt of er plannen zijn voor een productiemodel. De strategie om het gamma naar boven uit te breiden brengt deze belofte echter met zich mee.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *