Peugeot in Genève: blik in de toekomst

Peugeot geeft op de autosalon van Genève een blik in de toekomst met SR1 en 5 by Peugeot. Die laatste is een zeer serieuze voorbode voor de 508, de SR1 blijft voorlopig een studiemodel.

Peugeot is nog volop bezig met de uitrol van de nieuwe merkidentiteit. De stand in Genève ademt dan ook vooral een moderne sfeer uit. De SR1 staat centraal in deze strategie, die auto geeft aan waar het merk qua design naar toe wil in de komende jaren.

Pierette van Harten van Peugeot Nederland geeft aan dat er geen plannen zijn om de SR1 in productie te nemen: “De SR1 is puur een concept die de designrichting van Peugeot laat zien. Je weet het nooit, ook de RC-Z Concept ging uiteindelijk in productie. Bij deze SR1 verwacht ik echter dat het blijft bij een studiemodel.”

Veel serieuzer maar ook iets minder spectaculair is de 5 by Peugeot. Deze conceptcar is een serieuze voorbode voor de 508. “Hij is voor negentig procent klaar”, aldus van Harten. Het dashboard in de ‘5’ is helaas nog afgeplakt. Hoewel de 5 by Peugeot te laat komt voor ‘het nieuwe Peugeot’ heeft de auto veel stijlkenmerken van SR1, zoals de fraaie achterlichten. Het productiemodel komt begin 2011 op de markt, later volgt er een SW. Of er ook weer een coupé komt heeft Peugeot nog niet besloten.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *