Peugeot iOn: exacte kopie

Peugeot plukt de eerste vruchten van de samenwerking tussen PSA en Mitsubishi op het gebied van elektrische voertuigen. De Peugeot iOn is een exate kopie van de Mitsubishi iMiev.

Peugeot presenteert de iOn op de IAA in Frankfurt en zo is er toch nog een Mitsubishi aanwezig op deze autoshow, ondanks de absentie van het Japanse merk. De Peugeot iOn is door Mitsubishi ontworpen en ontwikkeld en ondergaat op dit moment als iMiev een praktijktest in Europa. In Japan is de auto al sinds begin deze zomer te koop.

De Peugeot iOn, die ook nog een Citroën-broertje krijgt, heeft een 47 kW (64 pk) sterke elektromotor aan boord. De auto heeft een actieradius van 130 kilometer. De accu’s kunnen daarna in zes uur tijd weer volledig worden opgeladen. Een snellaadfunctie vult de batterijen in slechts een half uurtje voor tachtig procent.

Het vierdeurs autootje is slechts 3,48 meter lang. De iOn zal vooral geschikt zijn voor gebruik in de stad, zo bereikt de auto een topsnelheid van slechts 130 km/u. Op de IAA in Frankfurt stelt Peugeot de iOn voor, eind 2010 start de verkoop in Europa.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *