Peugeot is eruit en stopt bij 8

Peugeot stopt met optellen in haar modelnamen. Er komt geen 309 of 310, de opvolger van de 308 heet ‘gewoon’ weer 308.

Peugeot heeft een oplossing gevonden voor het ‘probleem’ met haar modelnamen. Dat ‘probleem’ is dat de opvolger van de 308 kan geen 309 heten, die naam bestond namelijk al in de jaren ’80. En wat komt er na 309? Peugeot heeft nu besloten dat het bij 8 zal blijven.

Dat betekent dat de twee modellen die nu nog een 7 als laatste cijfer dragen – de 107 en 807 – bij de eerstvolgende update een 8 krijgen. De opvolger van de 308 gaat gewoon weer 308 heten en houdt ook in de toekomst die naam. Volgens de Peugeot-filosofie staat de 0 in de modelnaam voor het DNA van Peugeot. Het eerste cijfer laat zien in welk segment de auto zit en het laatste cijfer gaf tot nu toe de modelgeneratie weer. Volgens Peugeot staat de 8 nu voor ‘nieuwe uitdagingen, nieuwe ambities’.

Er zit nog een kleine ‘maar’ aan het verhaal. Peugeot zal in de toekomst ook modellen introduceren met een 1 als laatste cijfer. Dit zijn goedkope auto’s, vooral bedoeld voor opkomende markten. Toch is het niet uitgesloten dat we ook hier in Nederland zo’n model krijgen. De eerste, de 301, gaat in ieder geval aan onze Europese neuzen voorbij

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *