Peugeot kijkt naar de toekomst op de autosalon van Parijs

Peugeot heeft geen écht nieuwe modellen op de autosalon van Parijs, maar het merk pakt in de thuiswedstrijd uit met twee concept cars: de Exalt hatchback en Quartz.

Peugeot kan natuurlijk niet met lege handen naar de autosalon van Parijs komen. Daarom heeft het merk de Quartz Concept meegenomen, die een voorbode is van een SUV in het C-segment. Oftewel: de opvolger van de 3008. Die auto komt binnen 5 jaar en de Quartz geeft al een aardige indicatie. Maar deze concept car is meer dan dat, hij laat de nieuwe stijl van Peugeot zien.

De woordvoerster van het merk legt ons uit hoe die stijl eruit ziet: “Een rechtere motorkap, meer geprononceerde grille, een grote spoorbreedte en hoekigere lijnen.” De meer horizontale motorkap zou meer exclusiviteit moeten uitstralen.

Het interieur van de Quartz is ook bijzonder en bij ‘hoge uitzondering’ mogen we de auto ook even van binnen bekijken. Vooral opvallend zijn de zwevende stoelen en de basaltkleurige elementen, die ook nog eens bijzonder licht van gewicht zijn. De kenmerkende Peugeot-cockpit, waarbij je over het stuur naar de tellers kijkt, is ook in de Quartz te vinden. Daar hebben de tellers wel plaats gemaakt voor een ‘3D-beeldscherm’.

Exalt en Hybrid Air

Peugeot heeft in Parijs ook de Exalt Concept staan, die voor deze show is omgetoverd tot hatchback. In China liet het merk eerder al een andere versie van deze auto zien. De stijl verschilt van die van de Quartz en is dan ook minder realistisch. Een grappige toevoeging is de elektrische step die in de achterklep geplaatst kan worden.

Het laatste nieuwtje van Peugeot is een doorontwikkeling van het Hybrid Air-prototype. Een hybride die geen elektromotor maar geperste lucht als hulpmiddel gebruikt. De techniek moet in 2020 in productie gaan en dan de cijfers halen die Peugeot ervoor opgeeft: een verbruik van 2 l/100 km (1 op 50).

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *