Peugeot klimt een trede hoger op de ladder

Peugeot zet in de komende jaren een stapje omhoog: qua design, techniek, uitstraling en ook prijs. Het merk wordt straks boven zustermerk Citroën gepositioneerd. Mogen we het woord ‘premium’ gebruiken?

Ja, Peugeot wordt premium. Dat is althans de bedoeling. De grote baas van Peugeot en Citroën, Philippe Varin, heeft bij de presentatie van de jaarcijfers bekend gemaakt dat Peugeot een stukje naar boven gaat opschuiven. Er komt meer onderscheid tussen Peugeot- en Citroën-modellen.

Peugeot moet een meer moderne uitstraling gaan krijgen, voorproefjes daarvan zijn de 208 GTi en de compacte SUV 2008. Die laatste debuteert volgende maand op de autosalon van Genève. Peugeots ambities moeten pas echt vorm gaan krijgen met de nieuwe 308, die voor later dit jaar op de planning staat.

Het upgraden van Peugeot betekent niet dat Citroën een budgetmerk wordt. Met de DS-lijn blijft Citroën zijn eigen premiummodellen behouden. In totaal staan er dit jaar 17 nieuwe modellen in de planning voor Citroën en Peugeot samen. Dit aantal is inclusief facelifts en nieuwe carrosserievarianten maar dat maakt de ambities van PSA Peugeot Citroën er niet minder om. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *