Peugeot komt met hybride 308 op IAA

Peugeot zal op de IAA van Frankfurt een hybride-uitvoering presenteren van de onlangs geïntroduceerde Peugeot 308. Volgens het Duitse tijdschrift Auto, Motor und Sport moet het studiemodel in 2010 daadwerkelijk op de markt komen.

Opvallend is dat Peugeot heeft gekozen voor een combinatie tussen een elektromotor en een dieselmotor, in plaats van een benzinemotor, wat bijvoorbeeld bij de Toyota Prius het geval is. De hybride 308 moet de nieuwste troef worden van Peugeot in de strijd tegen CO2. Met een ongekend laag verbruik van 3,4 liter diesel per 100 kilometer blijft de gemiddelde CO2-uitstoot beperkt tot 90 gram per kilometer. Ruim onder de Europese norm van 130 gram per kilometer die per 2010 ingaat.

De 1,6-liter HDI zal echter niet alleen bij milieufanaten in de smaak vallen. Met 109 pk en een koppel van 260 Nm belooft het ook voor de sportievere automobilisten een interessante keus te zijn. Op de IAA zal Peugeot meer bekendmaken over het studiemodel en de toekomstplannen voor de hybridetechnologie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *