Peugeot koopt SUV van Mitsubishi

Mitsubishi is bezig met de ontwikkeling van een nieuwe SUV. De motor wordt geleverd door een alliantie van DaimlerChrysler en Hyundai en als het even meezit gaat Peugeot de SUV als 7008 of 8008 op de markt brengen. Weer een fraai staaltje van

Dat ze in de autowereld niet vies zijn van kruisbestuiving, wisten we al langer. Maar de nieuwe SUV van Mitsubishi spant toch wel de kroon. Mitsubishi is al bezig met de ontwikkeling van een nieuw model dat tussen de Outlander en de Pajero gepositioneerd wordt. Het is een crossover met een fris design dat het midden houdt tussen een stationcar, een terreinwagen en een MPV. Er is een nieuw onderstel voor gebouwd en de 2,4 liter benzinemotor wordt geleverd door Hyundai en het moederconcern van Mitsubishi, DaimlerChrysler. Mitsubishi streeft ernaar deze nieuwe SUV in 2006 te introduceren.

Peugeot heeft inmiddels duidelijke interesse getoond in het model en naar verluidt wordt er zelfs begin februari al een overeenkomst getekend voor de afname van 30.000 stuks. Voor Peugeot is de introductie van een SUV een uitbreiding van het productaanbod, waarmee het merk waarschijnlijk een nieuwe doelgroep hoopt aan te spreken. Over de typeaanduiding van de Mitsubishi met Peugeot-badge wordt nog gespeculeerd nummers als 7008 of 8008 werden al geopperd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *