Peugeot maakt 2008 stoerder

Peugeot heeft de vernieuwde 2008 onthult. De wijzigingen beperken zich tot het uiterlijk, dat vooral stoerder is geworden door de grotere grille in de hogere neus.

De Peugeot 2008 is alweer 3 jaar oud en dus is het tijd voor een update. De wijzigingen zijn alleen optisch van aard, waarbij de nieuwe, grotere grille direct in het oog springt. De motorkap loopt nu langer door, waardoor de 2008 een stoerdere aanblik heeft.

De koplampen zijn voorzien van een donkere behuizing, terwijl de achterlichten een nieuwe indeling hebben gekregen. Bij de duurdere uitvoeringen verfraait Peugeot de 2008 voortaan met kunststof dorpel- en wielkastenranden, waarmee de auto een nog stoerdere uitstraling krijgt. Nieuw is verder de GT Line-uitvoering met sportieve accenten. Daarnaast kunnen kopers kiezen voor een nieuwe kleur, Rouge Ultimate (foto’s).

Het motoraanbod blijft bijna gelijk. De enige wijziging is dat de instapdiesel, de 100 pk sterke BlueHDi, het veld ruimt. De 120 pk-uitvoering blijft wel leverbaar, net als de 82, 110 en 130 pk sterke versies van de 1.2 PureTech benzinemotor.

Het debuut van de 2008 staat gepland voor de autosalon van Genève in maart, de leveringen starten in de zomer. Peugeot heeft nog geen prijzen bekend gemaakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *