Peugeot maakt elektrisch rijden leuk

Als er een merk is dat flink uitpakt op de IAA in Frankfurt dan is het Peugeot wel. De Fransen presenteren de RCZ, 5008, Ion en de conceptcar BB1. Die laatste wist het merk tot aan de start van de IAA geheim te houden.

De Peugeot BB1 is een grappig vierpersoon stadautootje met elektrische aandrijving. Hoewel het om een conceptcar gaat geeft de PR-verantwoordelijke van Peugeot Nederland aan dat dit een zeer realistisch concept is. “De RCZ was twee jaar geleden ook nog een conceptcar”.

De BB1 heeft twee elektromotoren, een in elk achterwiel. Deze produceren elk 10 kW en maar liefst 320 Nm. Met een topsnelheid van 90 km/u en een lengte van slechts 2,50 meter is de BB1 een echte stadsauto. Hier gaan we hopelijk meer van horen.

De Peugeot 5008 is een belangrijke auto voor Peugeot, de eerste midi-MPV van het merk. Het is een sierlijke ruimte-auto met een fraai dashboard dat overeen komt met dat van de 3008. De prijzen van de 5008 zijn hier in Frankfurt bekend gemaakt: vanaf 24.550 euro.

Ook op de RCZ heeft Peugeot prijzen geplakt, de guitige coupé wordt verkrijgbaar vanaf 32.990 euro. Voor dat geld stap je in de 1.6 THP met 156 pk die standaard al rijk is uitgerust. Het leuke van de RCZ is dat het een echte Peugeot is met z’n grote muil en langgerekte koplampen terwijl het toch een onderscheidende en fraaie coupé is met leuke designgrapjes.

De elektrisch aangedreven Ion daarentegen is geen echte Peugeot maar een Mitsubishi iMiev met Peugeot logo’s. Peugeot helpt het Japanse merk met het ontwerp van de Europese versie, maar die wijkt slechts op details af van het origineel. De versie die in Frankfurt staat is productierijp en komt eind 2010 op de markt

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *