Peugeot maakt meer informatie over Exalt Concept bekend

Peugeot geeft meer informatie over de Exalt Concept, de fraaie concept car die het merk op de aanstaande autoshow van Peking laat zien. Ook mogen we een blik in het interieur werpen.

Hoewel Peugeot met geen woord rept over eventuele productieplannen is de Exalt een veelbelovende concept car. Hij is 4,70 meter lang en 1,31 meter hoog, 9 centimeter korter dan de 508 sedan en maar liefst 15 centimeter lager. De Exalt staat op 20 inch wielen en heeft zoals Peugeot eerder al verkondigde een bewerkte carrosserie die nog het meest aan een haaienhuid doen denken. Dat is niet alleen mooi, maar ook gunstig voor de aerodynamica. Ook de welvingen in het dak, de gestroomlijnde spiegels en de luchtgeleider in de achterbumper zorgen voor een gunstige Cw-waarde.

Peugeot presenteert nu de eerste foto van het interieur. Het merk gebruikt binnenin de Exalt vooral natuurlijke materialen zoals hout, leer en wolachtige stof. Speciaal voor de China heeft Peugeot het hout in de deurpanelen kunstig bewerkt. Er zitten negen tuimelschakelaars in de auto, zeven in de middenconsole en twee links van het stuur. Volgens Peugeot kan het menselijk brein maximaal zeven elementen onderscheiden en onthouden op dezelfde plek, daarom dus deze indeling. Het instrumentenpaneel is helemaal digitaal en bestaat uit twee beeldschermen. Het klimaatsysteem reinigt het interieur als er geen passagiers in de auto zitten, door goede bacteriën te verspreiden.

De Exalt weegt 1.700 kilogram en wordt aangedreven door een 1.6 THP benzinemotor met 270 pk, gekoppeld aan een elektromotor die op de achteras is gemonteerd – Peugeots Hybrid4-systeem. Het totale systeemoutput is 340 pk.   

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *