Peugeot maakt prijzen 308 GT bekend

Peugeot heeft de prijzen van 308 GT bekend gemaakt. Het nieuwe topmodel uit de 308-reeks is er vanaf 32.950 euro.

Tot de eventuele komst van de GTi of R-uitvoering is de GT het topmodel binnen de 308 reeks. Het merk presenteert de 308 GT op de autosalon van Parijs volgende week voor het eerst aan het grote publiek. Vooruitlopend daarop kunnen we al de prijzen melden. Ze beginnen bij 32.950 euro.

Die prijs geldt voor de benzine-uitvoering, met 205 pk sterke 1.6 THP-motor. De GT is de enige uitvoering die met deze motor leverbaar is. De sterkste 2.0 BlueHDi dieselmotor van 180 pk is eveneens voorbehouden aan de GT, deze kost 35.300 euro. De meerprijs voor de SW bedraagt in beide gevallen 1.700 euro. De dieseluitvoering heeft als voordeel dat deze in de 20 procent bijtellingscategorie valt.

De standaarduitrusting is omvangrijk, zo zijn airconditioning met climate crontrol, een navigatiesysteem, cruise control, parkeersensoren, full-led-verlichting en Bluetooth standaard. De GT onderscheidt zich aan de buitenkant met extra luchtinlaten in de voorbumper, side skirts, een diffusor, zwarte buitenspiegels en een Peugeot-logo dat in de grille zit in plaats van op de motorkap. De 308 GT is vanaf januari te verkrijgen.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *