Peugeot onthult 2008 en technische toekomst

Peugeot geeft op de autosalon van Genève een kijkje in de toekomstige techniek van het merk. Daarnaast debuteert de 2008 als wereldprimeur.

Peugeot toont op de autosalon van Genève diverse technologische studiemodellen. We beginnen met de belangrijkste: de 2008 met Hybrid Air-techniek. Alle ins en outs van die techniek deden we al eerder uit de doeken maar nu is ook bekend wanneer de eerste ‘luchthybride’ op de markt komt: in 2016. Dat lijkt nog ver weg maar de woordvoerster van het merk verzekert ons dat de techniek écht productieklaar is en dat het alleen nog om fijnslijperij gaat.

De volgende stap is de 208 FE. Deze ‘gewone’ hybride is eveneens een studiemodel. Het is ‘zeer waarschijnlijk’ dat we in de toekomst een 208 gaan krijgen met gewone hybride aandrijflijn, naast de Hybrid4- en Hybrid Air-techniek die Peugeot dan ook heeft. We vragen of er ook nog een plug-in versie zit aan te komen maar Peugeot ziet dat voorlopig nog niet zitten.

De 2008 is de grote, ‘tastbare’ primeur van Peugeot in Genève. Het is een modern uitziende cross-over met een speels en sportief ogend interieur. De prijzen van de auto worden volgende week bekend gemaakt. Leuk om te weten is dat de 2008 naast de 1.6 diesel- en benzinemotoren later ook leverbaar wordt met 1.0 en 1.2 driecilinders met turbo. Deze krachtbronnen zijn nieuw, want de Franse driecilinders zijn nu alleen leverbaar zonder turbo. Ook een aardig nieuwtje: er komt geen 208 SW. De 2008 is min of meer de opvolger van de 207 SW.   

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *