Peugeot onthult 407 Coupé in Genève

Hoewel er Prologue op het typeplaatje van dit studiemodel staat, is dit toch echt de nieuwe 407 Coupé die Peugeot op de Autosalon van Genève in maart zal onthullen. De stijlvolle coupé verschijnt in 2006 op de markt.

Niet het Italiaanse designhuis Pininfarina, dat de tweedeurs 406 tekende, maar de eigen ontwerpafdeling van Peugeot is verantwoordelijk voor het fraaie ontwerp van de 407 Coupé. Tot en met de A-stijl is hij vrijwel identiek aan de Berline, daarna vertoont het design veel gelijkenis met de coupélijn van de 406 Coupé. Opvallend is de forse achteroverhang met de grote bumperpartij en dito achterlichten.
Binnenin weinig verrassingen, of het moeten de stevige sportstoelen zijn, die in ieder geval het studiemodel sieren, maar waarschijnlijk ook het productiestadium halen.

Voor de aandrijving zorgen diverse vier- en zescilinders die we ook al kennen uit de vierdeurs 407. Een nieuw paradepaardje is de 2,7 liter HDi, die we van Peugeot ook al kennen uit de 607. Een pittige diesel met ruim 200 pk, gekoppeld aan een zestraps automaat.

De productie van de 407 Coupé gaat dit najaar van start, zodat de eerste exemplaren begin volgend jaar de showroom in rollen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *