Peugeot onthult nieuwe 308, ook met 14 procent bijtelling

Peugeot stelt de nieuwe 308 aan de wereld voor. Het is de eerste Peugeot die volgens de nieuwe merkstrategie is ontwikkeld. Voor de zakelijke rijder is er 14 procent bijtelling.

Peugeot presenteert de nieuwe 308! Nu nog ‘op papier’ maar in september beleeft de auto zijn werelddebuut op de autoshow van Frankfurt. Het ‘nieuwe’ Peugeot, met meer premium-georiënteerde auto’s, komt in de nieuwe 308 voor het eerst helemaal tot uiting.

Je ziet het er aan de buitenkant niet direct aan af, het ontwerp is niet schokkend anders dan dat van zijn voorganger maar wel helemaal nieuw. Aan de voorkant zijn full-led koplampen te vinden. In het interieur is Peugeot radicaler te werk gegaan. De nieuwe 308 heeft net als de 208 een hooggeplaatst instrumentarium, waarin klokken zijn opgenomen die volgens Peugeot doen denken aan exclusieve horloges. Hoogwaardige materialen en een infotaimentsysteem met 9,7 inch beeldscherm moeten het hoogwaardige gevoel verder oproepen.

De 308 staat op een nieuw platform, dat ook door de nieuwe C4 Picasso van zustermerk Citroën wordt gebruikt. Mede daardoor is de hatchback 140 kilogram lichter dan zijn voorganger. De 4,25 meter lange auto heeft een forse bagageruimte met 470 liter inhoud. Over de motoren wordt nog weinig bekend gemaakt, maar reken op de bekende HDi-, VTi- en THP-motoren die ook in andere Peugeot-modellen liggen. Peugeot belooft een CO2-uitstoot van in het gunstigste geval 85 g/km. Dat betekent, ook in 2014, 14 procent bijtelling.

De nieuwe 308 komt in het najaar op de markt.  

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *