Peugeot onthult nieuwe bestelauto Expert [update]

Peugeot stelt de nieuwe generatie Expert voor. Het is de bestelwagenuitvoering van de Traveller.

Peugeot onthult na de Traveller nu het werkpaard van zijn nieuwe, middelgrote bestelauto. Die heet gewoon weer Expert en wordt verkrijgbaar in drie verschillende lengtes: 4,6 meter, 4,96 meter en 5,31 meter. De bijbehorende laadruimtes zijn: 5,1 m3, 5,8 m3 en 6,6 m3 groot. De langste variant is 3 centimeter hoger dan de andere twee (1,93 meter) en heeft een laadruimte met een lengte van 4 meter.

Peugeot biedt de Expert ook aan met dubbele cabine, waardoor er maximaal zes zitplaatsen beschikbaar zijn. Verder is er de Plancher Cabine, met talloze mogelijkheden voor een opbouw in plaats van een laadruimte achter de cabine.

Er is een breed aanbod van dieselmotoren, met een cilinderinhoud van 1,6 of 2,0 liter. De vermogens zijn 95, 115, 120, 150 en 180 pk. De sterkste is gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Het maximale laadvermogen van de nieuwe Expert bedraagt 1.400 kilogram.

Peugeot biedt vele nieuwe voorzieningen aan op de Expert, die allesbehalve gebruikelijk zijn op een bedrijfswagen. Je moet dan denken aan ‘handsfree’ schuifdeuren, een head-up display en een achteruitrijcamera die 180 graden zicht naar achteren biedt.  

De nieuwe Expert komt in juni op de markt, de prijzen starten bij 17.000 euro (exclusief btw en BPM) voor de Expert Compact met 95 pk sterke dieselmotor. De meerprijs voor de langere Standard-uitvoering is 1.000 euro.

Update 1 april: vanafprijzen toegevoegd.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *