Peugeot onthult vernieuwde 508

Maak kennis met de vernieuwde Peugeot 508. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook in het interieur en onder de motorkap zijn er vernieuwingen.

Peugeot heeft zojuist de vernieuwde 508 onthuld. Het topmodel van Peugeot heeft een nieuwe grille, die meer rechtop staat en waarin trots het leeuwenlogo prijkt dat voorheen op de motorkap zat. De koplampunits zijn kleiner geworden, wat volgens Peugeot voor een ‘hightech uitstraling’ zorgt. Knipperlichten, dagrijverlichting en mistlichten zijn altijd LEDs, optioneel levert Peugeot ook volledige LED-verlichting. De motorkap ligt iets vlakker, met als resultaat dat de sedan een harmonieuzer silhouet heeft aan de zijkant. De meer uitstekende achterbumper draagt daar ook aan bij. Bovendien zijn bij de sedan de achterlichten iets aangepast.

Elke nieuwe Peugeot 508 is vanaf nu uitgerust met 7 inch beeldscherm, waardoor het aantal knoppen op het dashboard verminderd kon worden. Peugeot introduceert ook nieuwe actieve veiligheidssystemen op de 508, zoals een dodehoeksensor en een achteruitrijcamera.

Het grootste nieuws bij de motoren is de komst van de 1.6 THP benzinemotor met 165 pk. Deze vervangt de oude THP-motor met 155 pk. Naast krachtiger is het nieuwe blok ook schoner, de CO2-uitstoot daalt van 144 g/km naar 129 g/km. Alle diesels in de 508 zijn nu voorzien van BlueHDi-techniek, met een speciale katalysator die NOx-deeltje elimineert. De versies met gunstige bijtelling, zoals 20 procent bijtelling voor zo’n beetje alle dieseluitvoering en 14 procent bijtelling voor de Hybrid4-uitvoering, blijven onveranderd leverbaar.

De vernieuwde 508 staat in september in de showroom, in juli worden de prijzen bekend gemaakt.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *