Peugeot ontwikkelt dieselhybride 908 HY

Tijdens de 1000-kilometer race op Silverstone heeft Peugeot een hybride uitvoering van de 908 gepresenteerd. De Peugeot 908 HY combineert een dieselmotor met een elektromotor en KERS-technologie, dat remenergie omzet in stuwkracht.

Peugeot wil de 908 HY volgend jaar inzetten tijdens de Le Mans Series, maar moet nog even afwachten of de reglementen dit zullen toestaan. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de autosportbond FIA het tegen zal houden. De autosport is er namelijk veel aan gelegen om te bewijzen dat het zuiniger kan en vooral dat de sport een belangrijke bijdrage levert aan de technologie die op straatauto’s wordt toegepast. De dieselhybride-techniek van Peugeot mogen we in 2011 verwachten op productiemodellen, weliswaar op kleinere schaal dan in de race-auto.

De Peugeot 908 HY beschikt naast de 700 pk sterke 5,5-liter V12 dieselmotor over een 85 pk sterke elektromotor en tien lithium-ion batterijen. Een deel van de voeding wordt gewonnen uit remenergie. Deze KERS-technologie (Kinetic Energy Recovery System) is vanaf volgend jaar ook toegestaan in de Formule 1. De elektromotor moet ervoor zorgen dat de auto sneller accelereert, zonder meer brandstof te verbruiken. Bij gelijke acceleratie moet het verbruik zelfs afnemen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *