Peugeot opent 207 CC

Peugeot geeft openheid van zaken over de 207 CC. De nieuwe coupé-cabriolet van het Franse merk met een rijke historie op het gebied van open auto’s zal op de Salon van Genève in maart worden onthuld en verschijnt eind maart of begin april bij de Nederlandse dealers. Tot die tijd moeten we het met deze foto’s doen.

Het exacte gamma van de Peugeot 207 CC en de uitrustingsniveaus worden in februari bekendgemaakt, evenals de prijzen. Bij de introductie is de 207 CC leverbaar met twee benzinemotoren en één diesel. De 1.6 16V benzinemotor levert 120 pk en is ook leverbaar met viertraps automaat. De 1.6 16V THP is 150 pk sterk en de 1.6 16V HDiF diesel is goed voor 110 pk. De 120 pk sterke 1.6 is de tweede vrucht die Peugeot plukt uit de samenwerking met BMW Group. De variabele kleptiming zorgt voor een groter vermogen en koppel, waardoor de motor directer reageert en het rendement beter is.

De Peugeot 207 CC is direct afgeleid van de hatchback en deelt de voorpartij met de sportieve uitvoeringen van dit model. De coupé-cabriolet is 4,04 meter lang, 1,75 meter breed en heeft een wielbasis van 2,54 meter. De daklijn is verlaagd tot 1,40 meter. Opvallend is de dynamische taillelijn, waar alleen de hoofdsteunen en verchroomde rolbeugels bovenuit steken. De 207 CC combineert een slank profiel met een gespierde achterzijde.

Peugeot kan bogen op een ruime ervaring in het ontwikkelen van cabriolets en ook inklapbare hardtops zijn niet nieuw voor de Fransen. De dakconstructie is afgeleid van die van de 206 CC, maar verbeterd op essentiële punten zoals de bediening. Met één druk op de knop verdwijnt het dak van de 207 CC in 25 seconden in het achtersteven van de auto.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *