Peugeot opent pre-orderboek elektrische iOn

Geïnteresseerden kunnen in diverse Europese landen een voorbestelling plaatsen voor de elektrisch aangedreven Peugeot iOn. Nederland zit hier niet bij.

Klanten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje kunnen vanaf vandaag een voorbestelling plaatsen voor de Peugeot iOn. Dit Franse zustermodel van de Mitsubishi iMiEV is voorlopig niet in Nederland te bestellen. En dat terwijl onze overheid zo haar best doet om een voortrekkersrol te spelen op het gebied van elektrische mobiliteit.

De Peugeot iOn arriveert pas eind volgend jaar bij de Nederlandse dealers, net als de identieke Mitsubsihi iMiEV en Citroën C-Zero – die deze week werd voorgesteld. In de grote Europese landen waar het wél mogelijk is om al een voorbestelling te plaatsen komt de auto niet veel eerder op de markt.

Peugeot zegt al zo’n negen grote orders van bedrijven en overheden op zak te hebben voor de levering van iOns. Onlangs maakte Mitsubishi al bekend dat het merk de Nederlandse overheid gaat voorzien van iMiEV’s om de uitrol van elektrische auto’s in Nederland te versnellen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *