Peugeot overweegt vierdeurs coupé

De vernieuwde 508 is nog maar net voorgesteld of Peugeot denkt alweer aan de opvolger van dat model. Dat zouden er zomaar eens twee kunnen worden: een comfortabele sedan én een sportieve vierdeurs coupé.

Peugeot denkt na over een vierdeurs coupé als concurrent van de Volkswagen CC. Het merk flirtte eerder al openlijk met zo’n soort auto, door met concept cars als de Exalt (foto) en HX1 te komen. Peugeot-baas Maxime Picat zegt tegen Autocar dat het merk overweegt om twee modellen uit te brengen als opvolgers van de 508 – die eerder deze week werd voorgesteld met nieuwe neus.

De uitspraak van Picat is opvallend, omdat het merk onlangs aankondigde juist mínder modellen te willen maken. Aan de andere kant past het wel in de nieuwe strategie van Peugeot om de focus te leggen op de middensegmenten.

De ontwikkeling van zo’n vierdeurs coupé is relatief goedkoop, omdat de techniek geheel afkomstig is van de 508. Alleen de koets en de afstemming van vering, demping en besturing zullen afwijken van die van de 508. Mocht de ‘508 Coupé’ er komen, dan zal dat niet voor 2018 zijn.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *