Peugeot pakt uit in Parijs

De Mondial de lAutomobile in Parijs is voor Peugeot ongetwijfeld de belangrijkste autobeurs ter wereld. Niet voor niets heeft het merk er een stand met 52(!) productiemodellen en maar liefst drie gloednieuwe concept cars.

Om de introductie van de één-dubbelnul-zeven luister bij te zetten, onthullen de Fransen meteen maar de 1007 RC. Nu nog een studiemodel, maar er zou in de nabije toekomst natuurlijk zo maar een snelle versie van het stadsautootje kunnen verschijnen. Natuurlijk is er het nodige uiterlijke vertoon, met 18 inch(!) lichtmetaal, forse remklauwen, diverse chroomaccenten en een achterspoiler. Binnenin vinden we zwart leer, Alcantara, carbon en geborsteld aluminium. Onder de motorkap ligt een tot 103 kW (140 pk) opgeschroefde 1,6 liter zestienkleps viercilinder.

Maar het klapstuk van de Peugeot-stand is zonder meer de 907. Het ontwerpteam mocht zich eens helemaal uitleven en deze ronduit spectaculaire Grand Tourisme is het resultaat. In de lange neus ligt een indrukwekkende 368 kW (500 pk) sterke 6,0 liter V12, waarvan de kelken boven de motorkap uitsteken. Het relatief lage gewicht van 1.400 kilo doet absolute topprestaties vermoeden. Fraaie details zijn de dubbele uitlaatpijpen aan de zijkanten van de auto en de manier waarop de voorruit naadloos doorloopt in het dak.

De derde concept car is de Quark, de jongste brandstofcelauto van Peugeot. Hoewel, auto, met een lengte van 2,85 meter en door het ontbreken van een echte carrosserie heeft de tweezitter eigenlijk meer weg van een quad. Hij wordt aangedreven door de nieuwste generatie brandstofcel, die profiteert van de ervaring die is opgedaan met de eerdere concept cars Taxi PAC en H2O. De schone stroom wordt bij de Quark doorgestuurd naar de elektromotoren die in elk van de vier wielen zijn aangebracht.

Is er dan ook nog gewoon productnieuws? Jazeker: Peugeot heeft de 607 aangescherpt. Hij onderging een lichte facelift en het motorengamma werd uitgebreid met de door PSA en Ford gezamenlijk ontwikkelde
2,7 liter V6 HDi. De krachtbron, die eerder al in de Jaguar S-TYPE werd geïntroduceerd, heeft een vermogen van 150 kW (204 pk) en een indrukwekkend koppel van 440 Nm. De 3,0 liter benzine V6 werd nog eens onder de loep genomen en levert nu een paar kWs en Nms meer. Beide zescilinders voldoen aan de Euro 4 emissienorm en ze worden gecombineerd met een nieuwe sequentieel te bedienen zestraps automaat. Ook het onderstel, interieur en de uitrusting van de 607 zijn op diverse punten aangepast.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *