Peugeot Partner Tepee krijgt elektrische aandrijflijn

Peugeot komt met de Partner Tepee Electric. Die is net zo praktisch en ruim als alle andere Partners, maar stoot geen CO2 uit.

Peugeot presenteert de Partner Tepee Electric, met een volledig elektrische aandrijflijn. De elektromotor heeft een vermogen van 49 kW (67 pk). Achterin de auto zijn onder de vloer twee lithium-ion batterijpakketten aangebracht, die met een snellader in 30 minuten voor 80 procent zijn op te laden. Via het gewone stopcontact duurt het vol laden van een lege batterij minimaal 8,5 uur.

Peugeot geeft voor de Partner Electric een rijbereik van 170 kilometer op. Dit is de theoretische actieradius, in de praktijk zal de waarde zo rond de 120 kilometer liggen. Via een app op je smartphone kun je de batterijstatus en de verwachte oplaadduur in de gaten houden. Met deze applicatie is het ook mogelijk om de auto voor te koelen of te verwarmen.

De Partner Tepee Electric is net zo praktisch en ruim als alle andere Partner-uitvoeringen. De drie achterste stoelen zijn verwijderbaar, zodat je een laadvolume van 3.000 liter kunt creëren. In het dashboard heeft Peugeot een 7 inch aanraakscherm gemonteerd, waarop veel functies van de elektrische Partner te bedienen zijn.

De Partner Tepee Electric komt later dit jaar op de markt, de prijs is nog niet bekend.     

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *