Peugeot RCZ: facelift én performance versie

Peugeot heeft de sportcoupé RCZ een behoorlijke facelift gegeven. Het aantal mogelijkheden om de auto te individualiseren is weer toegenomen. En als verrassing komt het merk met de RCZ R Concept, die een toekomstige performance-uitvoering aankondigt. 

Halverwege 2010 werd de RCZ ‘in de markt gezet’ als een sportieve en trendy coupé. Peugeot vindt dan ook dat deze tijdig moet worden aangepast om up-to-date te blijven. Vandaar dat nu al het exterieur behoorlijk op de schop is gegaan. Natuurlijk sluit de nieuwe snuit aan bij het huidige familiegezicht maar het RCZ-front blijft uniek. Zo heeft de RCZ nu klauw-vormige led-dagrijverlichting tegen een glanzend zwarte achtergrond. Ook de luchtinlaat en koplampen hebben een modern hi-tech accentje meegekregen. Het dak heeft nu een dubbele bolling, zoals we dat kennen van Zagato. Tot slot is de carrosserie enigszins aangepast. Al met al heeft de auto een ietwat andere uitstraling gekregen die beslist niet verkeerd is. 

Een nog betere kwaliteitbeleving tot in de kleinste details

Peugeot heeft verder het RCZ-interieur ‘aangepast voor een nog betere kwaliteitbeleving tot in de kleinste details’. De deurpanelen, bijvoorbeeld, zijn nu voorzien van lederen inzetstukken. Wellicht belangrijker voor het noodlijdende bedrijf is de toename in het aantal opties om de RCZ te personaliseren. We noemen nieuwe lakkleuren, bekleding, lichtmetalen wielen en stickersets. Ook zijn de accessoirepakketten Pack Black en Sportpakket toegevoegd. Tot slot kunnen de dakbogen geleverd worden in de kleuren Sable En Noir Mat, naast de standaard aluminiumkleur. 

RCZ R Concept

De motorisering van de RCZ blijft onveranderd. Toch heeft Peugeot ook een leuk nieuwtje voor wie van wat extra power houdt: eind 2013 verschijnt een performance versie van de RCZ. Het wordt ‘het krachtigste productiemodel in de geschiedenis van Peugeot’. Op de autoshow van Parijs, eind deze maand, geeft het merk al een voorproefje met de RCZ R Concept. Deze conceptcar is voorzien van de nieuwe 1,6 liter THP-benzinemotor uit de endurance racewagen voor het 2012-seizoen van de RCZ Racing Cup. De krachtbron genereert 260 pk maar stoot slechts circa 155 g/km aan CO2 uit. De Concept is in dezelfde mat zwarte en koperen kleuren gespoten als de Peugeot Onyx, om het sportieve karakter te benadrukken. 

Zodra de top-RCZ klaar is voor de showroom zal deze worden aangekleed met speciale ‘performance’ kenmerken aan de binnen- en buitenzijde. De ophanging wordt opnieuw afgesteld en er wordt een Torsen limited slip-differentieel aangebracht. De prijzen verwachten we pas eind 2013, die van de gefacelifte RCZ begin volgend jaar. 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *