Peugeot RCZ maakt debuut in Frankfurt

Was jij ook zo enthousiast over het RCZ-studiemodel dat Peugeot twee jaar geleden toonde op de IAA, de autoshow in Frankfurt? Dan is er goed nieuws voor je: Het merk heeft het eigenzinnige model al productieklaar. De auto maakt haar debuut op de IAA 2009.

Peugeot licht alvast een tipje van de sluier op met een serie teasers. Daarop zien we dat het merk de opvallende vormgeving grotendeels heeft behouden. Gelukkig maar, want er zijn al genoeg automodellen die er hetzelfde uitzien. Wel is duidelijk dat de Peugeot RCZ een concurrent wordt voor de Audi TT, met de ronde daklijn heeft de RCZ wel weg van Audi’s sportieve en compacte model. Echter, de Peugeot RCZ is aan de achterzijde een stuk hoger.

Een leuk design grapje is de golf in het panoramadak. Dat dak lijkt uit een stuk te bestaan, van de motorkap tot aan het kofferdeksel. Aan de zijkanten zijn de bovenstijlen, in boogvorm, juist prominent aanwezig. Het merk mikt met het model op een publiek dat houdt van een statement, van een sterk aanwezig design, maar ook op rijders met hoge verwachtingen op het gebied van kwaliteit en rijdynamiek. De Peugeot-ontwerpers hebben daarom intensief samengewerkt met de -ingenieurs.

Helaas moeten we voor de technische specificaties wachten tot de officiële onthulling. Na de vakantie, in september, is het zover: op de 63e IAA debuteert de compacte 2+2-zitter, slechts twee jaar na de presentatie van het studiemodel. Daarna hoef je niet lang meer te wachten, want al in het voorjaar van 2010 staat deze kekke auto in de showrooms. Tegen die tijd hopen we je te vertellen hoeveel al dit moois kost.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *