Peugeot RCZ onderdeel van ‘premium’ modellijn

In navolging van zustermerk Citroën komt nu ook Peugeot met een speciale lijn modellen onder een aparte naam. Peugeot lanceert de Hors série naast de bestaande modellen in het gamma en de Peugeot RCZ trapt af.

Citroën heeft DS, Peugeot heeft nu de Hors série. Dat betekent vrij vertaald: ‘uit de massaproductie’. Dat is dan ook de bedoeling van de Hors série, onderscheidende modellen die naast de bestaande line-up in het gamma van Peugeot komen.

De Peugeot RCZ is de eerste in de nieuwe modellijn. Volgend jaar komt er volgens Automotive News een afgeleide van de 508 Break op de markt. Dat zal vermoedelijk een luxe crossover zijn. Eerst komt begin 2011 de 508 sedan als opvolger van de 407.

Het derde model in de nieuwe serie komt in 2012 maar daar is nog weinig over bekend. Bij de RCZ wordt het begrip Hors série wel heel letterlijk genomen, de auto wordt namelijk niet bij Peugeot geproduceerd maar bij Magna in Oostenrijk. Het is de bedoeling dat de Hors série van Peugeot een andere doelgroep gaat aanspreken dan Citroën met de DS-modellijn doet.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *