Peugeot RD winnaar ontwerpwedstrijd

De 25-jarige Colombiaan Carlos Arturo Torres Tovar heeft het Peugeot Concours de Design gewonnen. Zijn driewielige RD wordt op ware grootte gebouwd en op de Autoshow van Sjanghai in april 2009 tentoongesteld.

De RD is een driewielig voertuig met een opvallend scharnierpunt tussen de voor- en achterkant. Het is volgens de Colombiaanse ontwerper ‘vooral een auto om van te genieten’. De jury vond zijn ontwerp het beste aansluiten bij het thema, ‘ontwerp een Peugeot voor de stad van de toekomst’.

Op de tweede plaats eindigt het tweewielige ontwerp Ego en de Oxo, van een Chinees ontwerptalent, werd derde. De ontwerpen moesten aan vier criteria voldoen: respect voor het milieu, sociale harmonie, interactieve mobiliteit en economische efficiency.

De winnaar kreeg onlangs uit de handen van Peugeot-directeur Jean Philippe Collin de trofee ‘La Griffe’ en een cheque van tienduizend euro. Naast het 1:1 model dat Peugeot tentoon zal stellen op de Autoshow van Sjanghai verschijnt er ook een 1:43 schaalmodel.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *