Peugeot stimuleert carpoolen via internet

Peugeot maakt gebruik van de populaire website Facebook om carpoolen te stimuleren. Via de nieuwe applicatie EcoSharing kunnen automobilisten eenvoudig afspraken maken om samen te reizen. Het project is gestart in het kader van de Europese Week van de Mobiliteit.

De Engelstalige applicatie is te vinden via de zoekmachine van Facebook met als zoekterm ‘EcoSharing’ of door in te loggen op de directe link apps.facebook.com/ecosharing. Vervolgens kunnen autobezitters op een gebruikersvriendelijke manier zitplaatsen in hun auto aanbieden. Het is mogelijk het aantal zitplaatsen, de route en de exacte reistijden aan te geven. Omgekeerd kan een andere Facebook-gebruiker contact zoeken met degene die de plek aanbiedt.

De ontwikkeling van het EcoSharing-systeem past binnen de strategie van Peugeot om de auto op een verantwoorde manier te integreren in zijn omgeving en om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Carpoolen zorgt ervoor dat er minder auto’s op de weg zijn en dat heeft natuurlijk een gunstig effect. Peugeot maakt daarbij handig gebruik van een platform dat al veel gebruikers kent. Facebook is vergelijkbaar met de Nederlandse ‘vriendensite’ Hyves en wordt wereldwijd veel gebruikt voor het zogenaamde sociaal netwerken.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *